вівторок, 19 квітня 2016 р.

З ТЮЖ у серці…

З 13 по 17 квітня 2016 року в місті Суми відбувся ХІІ Всеукраїнський турнір юних журналістів, учасниками якого стали 16 команд з 10 регіонів України: Волинської, Донецької, Житомирської, Луганської, Черкаської, Полтавської, Львівської, Харківської областей і міст Суми та Харків. Це чотири команди міста Харкова: «152-й легіон», «Res Integra»,  «Меркурій», унікальні за складом дві команди Харків - Горлівка «Скрепка-Альфа» та «Скрепка-Бета», збірна команда «ВОВК».
      До роботи у складі журі було залучено провідних журналістів України, викладачів вищих навчальних закладів Києва, Чернівців, Львова, Луцька, Харкова, Сум.
Усі команди виявилися сильними, креативними, запальними в журналістських раундах, прекрасними доповідачами, опонентами та рецензентами. Щодня учасники переживали максимум емоцій,  захоплювалися виступами один одного, підтримували кожен свою команду і при цьому раділи успіхам інших. Пояснення цьому, на думку голови журі Будка О.В., лише одне – ці діти несуть у серці любов до турніру, а значить,  і любов до журналістики. Надзвичайно приємними стали всі дні турніру, навіть погода не зіпсувала настрій і бажання боротися. Плідна праця керівників команд, вельмишановного журі, самих учасників була гідно оцінена під час закриття ХІІ Всеукраїнського турніру юних журналістів.

У фіналі великого дійства під назвою «Турнір юних журналістів» у гарячих ігрових баталіях зійшлися чотири команди: «Нота Бене» (м.Суми), «Четверта влада» (м.Луцьк), «Меркурій» (м.Харків), «Наутілус» (м.Львів). Довгі хвилини очікування, переживань, натхнення, креативу, творчості й журналістського запалу – і ось настав момент оголошення переможців.
За підсумками журі:
І місце – «Четверта влада» (м.Луцьк)
ІІ місце – «Нота Бене» (м.Суми), «Меркурій» (м.Харків), «Наутілус» (м.Львів)
ІІІ місце - «Еспада» (м.Суми), «Імпульс» (м.Суми), «Парадокс» (м.Краматорськ), «МедіаСтарт» (м.Луганськ), : «Gloria Press» (м.Черкаси), «152-й легіон» (м.Харків), «Res Integra» (м.Харків), «Коректор» (м.Коростишів).
Уперше на фінальній грі ВСІ члени журі, виставили оцінки 5+ за репортаж команді "Nota Bene" (Сумська гімназія №1)! У ньому йшлося про "інфікованість" журналістикою та турніром юних журналістів…
Тож з «ТЮЖем у серці» завершилися фінальні ігри ХІІ Всеукраїнського турніру юних журналістів, але кожен з його учасників уже мріє про наступні ігри 2017 року. Бажаємо натхнення й підкорення нових турнірних вершин усім командам. 

 
       Від щирого серця вітаю команду "Нота Бене" з перемогою! Діти, я надзвичайно вами пишаюсь! Ви - моя гордість, моє натхнення! Спасибі вам за ваші прекрасні доповіді, надзвичайні опонування та рецензування доповідей інших учасників! 


 

Ви - справжні переможці!!!! Миру й добра вам! 





PS. Бажаю вам перемоги в ЗНО! Переконана: ви вдало, на високому рівні складете ЗНО!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар