пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Іноді ми поглинаємося повністю в буденність, і наші дії стають інертними. Для того, щоб переглянути свої реакції, добре використовувати техніку STOP, навіть, на пару секунд. Наприклад, спитати себе, а навіщо я увімкнула телефон, або ж для чого я заходила на сторінку Facebook. STOP може врятувати і стосунки з кимось, наприклад, якщо подумаєте чи варто говорити це вголос, чи якщо спитаєте в певний момент чого насправді ви хочете - бути щасливим або правим. Або ж перед тим як занурюватися в робочий день, зробити зупинку та подумати про пріорітети. Тож детальніше про техніку.

⛔️Step back ( Зроби крок назад)
Зробити крок назад означає віддалитися на деяку відстань від того, чим ви в даний момент зайняті. Віддалитися від інерції дій, емоцій, думок. Відійти, щоб зібратися з думками. Знайти місце балансу та стійкості - місце, де ви можете ясно, творчо та незалежно думати.

💡Think (Подумай)
Мета зупинки-перемкнути важіль мислення, відключити думки та відпочити, або ж перейти на інший рівень мислення. Корисними будуть питання на подумати: Чого я намагаюся досягнути? Яку мету я переслідую? Які пріоритети? Чи потрібні зміни? Які можливі наслідки? Чого не вистачає? Чи є проблема реальною? Що поставлено на карту? тощо

📋Organise Your Thoughts (Організуй свої думки)
Мислення не завжди впорядковано. Організація - це ваш шанс зібратися з думками, зробити план більш зв’язним, розглянути пріоритети та намітити послідовність дій.

🕺Proceed (Продовжуй)
Коли ви вже маєте свіже та ясне бачення стратегії та наступних кроків, та відчуваєте зв’язок з собою та своїми мотивами, то ви вже готові повернутися до дії. І так до моменту коли вам знову не знадобиться STOP

Немає коментарів:

Дописати коментар